Nederlands

Berichten

Inspiratiedag Meet me at the Gym
-

Op uitnodiging van de Edwin van der Sar Foundation gaven wij onlangs een CF workshop voor sportlocaties met het Meet me @ the Gym certificaat.

[ Klik voor meer info ]
Planetree Conferentie 2019
-

De zorg mensgerichter maken, dat was het thema van de Planetree conferentie 2019. Een inspirerende bijeenkomst met meer dan 800 gepassioneerde deelnemers die verschil willen maken!

[ Klik voor meer info ]
CF aanbod voor nieuwe Fitstap coaches
-

Weer met veel plezier onze Cognitieve Fitness module verzorgd tijdens de tweedaagse opleiding tot gecertificeerd Fitstap coach in Nijmegen.

[ Klik voor meer info ]
Symposium over Dementie preventie
-

Onlangs waren wij op uitnodiging van Thuiszorg Totaal Arnhem gastsprekers bij een bijeenkomst omtrent dementie preventie en het gezond houden van de hersenen.

[ Klik voor meer info ]
Cognitieve Fitness in de natuur
-

Vanaf december 2018 zijn Jantje Weijer en Els Stam trainer Cognitieve Fitness. Deze enthousiaste trainers zijn gestart met twee groepen in Den Haag.

[ Klik voor meer info ]
Bewegen voor je brein
-

Na een positief en constructief kennismakingsgesprek hebben we besloten om samen te gaan werken met Han Baeten, initiatiefnemer en coordinator van het digitale platform 'Bewegen voor je brein'.

[ Klik voor meer info ]
Opleiding tot Cognitieve Fitnesstrainer, iets voor jou?
-

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen worden aangemaakt (neurogenese). Bewegen stimuleert bovendien de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen en het bevordert de mogelijkheid dat hersendelen functies van andere delen van de hersenen overnemen (neuroplasticiteit). Dit wetenschappelijke inzicht staat aan de basis van Cognitieve Fitness, een unieke beweegmethode die fysieke inspanning combineert met cognitieve uitdaging en bewuste ontspanningsoefeningen.

[ Klik voor meer info ]
Open workshop Cognitieve Fitness
-

Op zaterdag 26 januari 2019 organiseren wij een Open Workshop voor iedereen die geinteresseerd is hoe beweging het brein fit houdt. Onderwerpen die aan de orde komen in deze training: - Uitleg over de werking van de hersenen in relatie tot beweging - De effecten van fysieke inspanning, uitdaging en ontspanning op uw hersenen - Uitdagende en praktische oefeningen Voor wie: Iedereen binnen de gezondheidsbevordering, preventie of zorg die mensen begeleidt, adviseert, coacht, traint of voorlicht. Feitelijk gaat het om een ieder die zich wil verdiepen in de fascinerende relatie tussen fysieke activiteit en cognitief functioneren en inspiratie wil halen uit nieuwe kennis en ontwikkelingen.

[ Klik voor meer info ]
Najaarsopleiding succesvol afgerond
-

We hebben onze trainerskorps weer verder versterkt met tien nieuwe CF trainers.

[ Klik voor meer info ]
Opleiding tot Fitstap Coach
-

Onlangs weer onze vaste CF module verzorgd tijdens de tweedaagse scholing van de KWBN tot gecertificeerd Fitstap coach.

[ Klik voor meer info ]
Incompany traject voor Sportbedrijf Amstelveen
-

Sportbedrijf Amstelveen is een niet gebonden stichting die zich zonder winstoogmerk inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen. Als partner en adviseur van de gemeente bepleiten zij voortdurend het belang van gezond bewegen en sporten. Als doel, en ook steeds meer als middel om mensen bij elkaar te brengen en hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Cognitieve Fitness zal straks ook in het aanbod van beweegactiviteiten worden opgenomen.

[ Klik voor meer info ]
Ouder-Kind dag Edwin van der Sar Foundation
-

Onlangs hebben we met veel plezier een bijdrage geleverd aan de Ouder-Kind dag georganiseerd door de Edwin van der Sar Foundation. Deze dag vond plaats in het KNVB Sportcentrum te Zeist en was speciaal bedoeld voor ouders met kinderen met hersenletsel.

[ Klik voor meer info ]

Cognitieve Fitness © 2019. Alle rechten voorbehouden.