Nederlands

Bedrijfsleven en overige organisaties

  

Zou het handig zijn als uw collega’s/medewerkers efficiënter met hun energie om zouden gaan?

of is de stress hoog en wilt u uw collega’s/medewerkers hier weerbaarder tegen maken?

of wilt u gewoon meer halen uit brainstormsessies?

Een Cognitieve Fitness workshop kan u hierbij helpen!

Wat levert het voor u en uw collega’s op?

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Wie regelmatig beweegt, laat zijn hersencellen groeien. En de nieuwe hersencellen communiceren ook nog eens beter met elkaar. Deze aanmaak van nieuwe hersencellen is vooral goed voor de zogenaamde frontaalkwabben, die het gebied tussen de hersenen vormen waar het verouderingsproces zijn tol eist. Sport is dus niet alleen gezond voor lijf en leden maar ook heel goed voor je hersenen.

Dat meer bewegen niet alleen goed is voor je lichaam maar ook je geestelijke vermogens bevordert, is absoluut relevant in een tijd waarin mensen te weinig bewegen en langdurig aan stress blootgesteld worden. Door onze lichamelijke conditie op peil te houden, kunnen we de cognitieve gevolgen die soms gepaard gaan met veroudering, tegengaan. 

Aangetoond is dat regelmatig bewegen het risico vermindert op cognitieve stoornissen, waaronder geheugen- en concentratieproblemen. 

Ook blijkt bewegen cognitieve achteruitgang die al is ingezet, bijvoorbeeld door veroudering, te vertragen. Daarnaast leidt bewegen tot een betere conditie, tot verbetering van de coördinatie, van het reactievermogen, het evenwicht en de soepelheid van spieren en gewrichten.

Beweging is kortom goed voor lichaam en geest: om gezond te blijven dan wel gezonder te worden. Het is tijd om slimmer te bewegen!

Tijdens een zakelijke Cognitieve fitness training komt de deelnemer steeds meer te weten over de werking van het menselijk lichaam en geest. Door ervaring en uitleg leert de deelnemer hoe, met behulp van het eigen lichaam, de juiste inspanning en de juiste ontspanning, men in staat is om in een ultieme staat van presteren te komen. 

‘The state of peak performance’ .

De deelnemers zullen met de opgedane kennis creatiever en oplossingsgerichter kunnen denken. Daarnaast zullen ze beter in staat zijn om hun stressniveau te managen. Een wenselijk resultaat voor iedere onderneming.

Voor wie?

Een Cognitieve Fitness training is zeer geschikt om met uw (management)team of afdeling te doen. De invulling kan aangepast worden aan het doel dat u ermee heeft. Het kan zijn als:

  • onderdeel van een bedrijfsuitje
  • in het kader van teambuilding
  • onderdeel van een (communicatie) training 
  • creativiteitstraining, perfect voor het ‘out-of-the-box’ denken 
  • preventie- dan wel reïntegratieprogramma (stresshantering)

Het gezamenlijk deelnemen aan een Cognitieve Fitness training is op zich al goed voor de teamspirit, en door de uitdagende partneroefeningen wordt die versterkt. Door fysiek met elkaar bezig te zijn, leren collega's elkaar op een andere, directe wijze kennen.

Op aanvraag zijn speciale vormen van de training op maat samen te stellen, al naar gelang de behoefte van de doelgroep. De veelzijdigheid van Cognitieve Fitness en de ervaring van de trainers bieden een breed scala van mogelijkheden geschikt voor iedere groep.

Cognitieve fitness is origineel en (inter-)actief.

In principe kunnen groepen van 5 tot 50 personen aan de training meedoen. Wij kunnen meerdere trainers inzetten.

Er zijn diverse trainingsvormen mogelijk, van een één uur durende workout tot een hele dag training.

De training wordt bij u intern gehouden of de locatie wordt door ons verzorgd.

Vraag naar de mogelijkheden via info@cognitievefitness.nl. Voor maatwerk maken wij graag een offerte. 

 
 
 

Cognitieve Fitness © 2019. Alle rechten voorbehouden.